Historie

Holstebro er en betydelig handelsby og kulturby. Byen ligger i det nordlige Vestjylland og er den største by i Holstebro kommune.

Pr 2013 bor der næsten 35.000 mennesker i Holstebro. Alle indbyggere i kommunen deler et areal på 57.254 . Byen blev grundlagt før år 1274.

Holstebro er en meget turistattraktiv by, som har en meget afslappet og hyggelig stemning. I byens centrum kan du finde mangfoldige muligheder for shopping og mange hundrede specialbutikker.

Hvis ikke du er så meget til shopping, kan du nyde byen med andre naturrige oplevelser. Blandt andet kan du tage en cykeltur i en af de mange plantager, nyde de unikke landskaber og smukke skove, eller bade på de meget børnevenlige og brede sandstrande. Hvis du er mere til kultur og historie, kan du tage en tur ud at kigge på gravhøjene, voldgravene eller klosterruinerne. Hvis du derimod er mere til kunst, byder Holstebro også på blandt andet den berømte skulptur ”Kvinde på Kærre”, mange andre flotte skulpturer samt kunstmuseet.

Holstebro er en hyggelig by, hvor hele familien kan være uden at kede sig. Udover de mange flotte seværdigheder og kulturoplevelser, er der også fritidsaktiviteter for hele familien: golf, surfing på hav og fjord, fiskeri, sejlsport og meget mere. I Holstebro er der mulighed for at få en ferie med det hele.